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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado... Mostrar Todas |
Data corrente: |
12/02/2008 |
Data da última atualização: |
11/05/2010 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
LIRA JÚNIOR, J. S. de; BEZERRA, J. E. F.; LEDERMAN, I. E.; SILVA JÚNIOR, J. F. da. |
Afiliação: |
José Severino de Lira Júnior, Empresa Pernambucana de Pesquisa Agropecuária; João Emmanoel Fernandes Bezerra, Empresa Pernambucana de Pesquisa Agropecuária; Ildo Eliezar Lederman, Empresa Pernambucana de Pesquisa Agropecuária; Josué Francisco da Silva Júnior, Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Título: |
Pitangueira. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Recife: IPA, 2007 |
Páginas: |
87 p. |
Descrição Física: |
il.; color. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Aspectos botânicos; Taxonomia; Descrição da planta; Fenologia; Ecologia; Disponibilidade de recursos genéticos; Formas de utilização; Composição e valor nutricional; Cultivares; Propagação; Propagação por semente; Propagação vegetativa; Enxertia; Garfagem no topo em fenda cheia; Garfagem à inglesa simples; Borbulhia; Estaquia; Manejo cultural; Escolha e preparo da área; Espaçamento; Plantio; Calagem e adubação; Capinas e roçagens; Podas; Irrigação; Pragas e doenças; Colheita e pós-colheita; Industrialização; Importância econômica; Coeficientes técnicos. |
Palavras-Chave: |
Botânica da pitangueira; Colheita da pitangueira; Cultivo; Doença da pitangueira; Economia da pitangueira; Industrialização da pitangueira; Manejo da pitangueira; Praga da pitangueira; Propagação; Utilização da pitangueira. |
Thesagro: |
Colheita; Doença; Economia; Eugenia Uniflora; Fruticultura; Industrialização; Manejo; Pitanga; Praga; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01616nam a2200397 a 4500 001 1372337 005 2010-05-11 008 2007 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aLIRA JÚNIOR, J. S. de 245 $aPitangueira. 260 $aRecife: IPA$c2007 300 $a87 p.$cil.; color. 520 $aAspectos botânicos; Taxonomia; Descrição da planta; Fenologia; Ecologia; Disponibilidade de recursos genéticos; Formas de utilização; Composição e valor nutricional; Cultivares; Propagação; Propagação por semente; Propagação vegetativa; Enxertia; Garfagem no topo em fenda cheia; Garfagem à inglesa simples; Borbulhia; Estaquia; Manejo cultural; Escolha e preparo da área; Espaçamento; Plantio; Calagem e adubação; Capinas e roçagens; Podas; Irrigação; Pragas e doenças; Colheita e pós-colheita; Industrialização; Importância econômica; Coeficientes técnicos. 650 $aColheita 650 $aDoença 650 $aEconomia 650 $aEugenia Uniflora 650 $aFruticultura 650 $aIndustrialização 650 $aManejo 650 $aPitanga 650 $aPraga 650 $aSemente 653 $aBotânica da pitangueira 653 $aColheita da pitangueira 653 $aCultivo 653 $aDoença da pitangueira 653 $aEconomia da pitangueira 653 $aIndustrialização da pitangueira 653 $aManejo da pitangueira 653 $aPraga da pitangueira 653 $aPropagação 653 $aUtilização da pitangueira 700 1 $aBEZERRA, J. E. F. 700 1 $aLEDERMAN, I. E. 700 1 $aSILVA JÚNIOR, J. F. da
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
06/12/2021 |
Data da última atualização: |
15/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, J. A. R. DA; GARCIA, A. R.; ALMEIDA, A. M. DE; BEZERRA, A. S.; LOURENÇO JUNIOR, J. DE B. |
Afiliação: |
JAMILE ANDRÉA RODRIGUES DA SILVA, Universidade Federal Rural da Amazônia; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE; ANDRÉ MARTINHO DE ALMEIDA, Universidade de Lisboa; ANDRÉIA SANTANA BEZERRA, Universidade Federal do Pará; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, Universidade Federal do Pará. |
Título: |
Water buffalo production in the Brazilian Amazon Basin: a review. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v.53, n.343, 2021. |
Páginas: |
21 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11250-021-02744-w |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Brazilian Amazon has witnessed, in the last decades, an increase in the water buffalo (Bubalus bubalis) inventory, with interesting productivity results. As the Brazilian Amazon contains the main water buffalo population in the Americas, the aim of this work is to review its most relevant production systems and some peculiarities about meat and milk production in this territory. The opening section describes the Amazon Basin, the most common water buffalo breeds, a brief history of the local livestock farming beginning in 1644. Also, it presents how water buffaloes gradually replaced bovine herds, especially where the latter had a lower productive performance. The use of extensive or more intensified models is pointed out and the ecosystems in which buffaloes are raised are detailed since native or cultivated pastures can be used in floodplains or drylands. Buffalo raising is favored in the Amazon due to the climate, soil, genetic variability of forages, animal adaptability, and physical space. Thus, it is clear that buffaloes have a high potential for meat and milk production and are an alternative in the use of altered areas of the Amazon; and, in the recent past, the low profitability of buffalo farming in traditional production systems in the Amazon was the reason which made this activity economically unattractive. Most recent technologies as outdoor confinements and silvopastoral systems are pointed out as more suitable regarding land-use policies, and buffalo farming for meat and milk production fits perfectly in this context, with productivity and beneficial socioeconomic. MenosThe Brazilian Amazon has witnessed, in the last decades, an increase in the water buffalo (Bubalus bubalis) inventory, with interesting productivity results. As the Brazilian Amazon contains the main water buffalo population in the Americas, the aim of this work is to review its most relevant production systems and some peculiarities about meat and milk production in this territory. The opening section describes the Amazon Basin, the most common water buffalo breeds, a brief history of the local livestock farming beginning in 1644. Also, it presents how water buffaloes gradually replaced bovine herds, especially where the latter had a lower productive performance. The use of extensive or more intensified models is pointed out and the ecosystems in which buffaloes are raised are detailed since native or cultivated pastures can be used in floodplains or drylands. Buffalo raising is favored in the Amazon due to the climate, soil, genetic variability of forages, animal adaptability, and physical space. Thus, it is clear that buffaloes have a high potential for meat and milk production and are an alternative in the use of altered areas of the Amazon; and, in the recent past, the low profitability of buffalo farming in traditional production systems in the Amazon was the reason which made this activity economically unattractive. Most recent technologies as outdoor confinements and silvopastoral systems are pointed out as more suitable regarding land-use policies, and buffalo farmi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Amazon Basin; Livestock technologies; Silvopastoral system; Sustainable food production; Water buffalo farming. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02395naa a2200253 a 4500 001 2137132 005 2021-12-15 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11250-021-02744-w$2DOI 100 1 $aSILVA, J. A. R. DA 245 $aWater buffalo production in the Brazilian Amazon Basin$ba review.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a21 p. 520 $aThe Brazilian Amazon has witnessed, in the last decades, an increase in the water buffalo (Bubalus bubalis) inventory, with interesting productivity results. As the Brazilian Amazon contains the main water buffalo population in the Americas, the aim of this work is to review its most relevant production systems and some peculiarities about meat and milk production in this territory. The opening section describes the Amazon Basin, the most common water buffalo breeds, a brief history of the local livestock farming beginning in 1644. Also, it presents how water buffaloes gradually replaced bovine herds, especially where the latter had a lower productive performance. The use of extensive or more intensified models is pointed out and the ecosystems in which buffaloes are raised are detailed since native or cultivated pastures can be used in floodplains or drylands. Buffalo raising is favored in the Amazon due to the climate, soil, genetic variability of forages, animal adaptability, and physical space. Thus, it is clear that buffaloes have a high potential for meat and milk production and are an alternative in the use of altered areas of the Amazon; and, in the recent past, the low profitability of buffalo farming in traditional production systems in the Amazon was the reason which made this activity economically unattractive. Most recent technologies as outdoor confinements and silvopastoral systems are pointed out as more suitable regarding land-use policies, and buffalo farming for meat and milk production fits perfectly in this context, with productivity and beneficial socioeconomic. 653 $aAmazon Basin 653 $aLivestock technologies 653 $aSilvopastoral system 653 $aSustainable food production 653 $aWater buffalo farming 700 1 $aGARCIA, A. R. 700 1 $aALMEIDA, A. M. DE 700 1 $aBEZERRA, A. S. 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. DE B. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv.53, n.343, 2021.
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